tiistai 29. heinäkuuta 2014

9 vinkkiä edullisten juhlien järjestämiseen

Olen järjestänyt lukuisia juhlia ja huomannut, että monesti kustannukset menevät reilusti yli suunnitellun. Siksi haluankin antaa kaikille muutamia vinkkejä siitä miten voi järjestää näyttävät juhlat suhteellisen edullisestikin.

1. Lasten juhlissa voi toimia hyvin ns. nyyttärimeininki eli kaikki tuovat jotain. Tämmöistä kannattaa joskus harkita myös erityisesti pienimuotoisempiin juhliin, ne voivat tuoda juhlaan sitä paitsi persoonallisuutta, eikä kenenkään tarvitse silloin miettiä erikseen välttämättä lahjaa.

2. Koristeita voi löytää hyvinkin luonnosta. Erityisesti kesäaikaan kukat ovat kauniita, mutta myös esimerkiksi oranssit lehdet syksyllä ovat kivoja koristeita. Talvella niinkin yksinkertainen asia kuin kynttilät voivat tuoda sopivaa tunnelmaa.

3. Tee ruuasta koristeita. Näin ratkaiset myös sen ongelman, että jää vähemmän siivottavaa kun koristeet syödään. Nämä sopivat niin lasten kuin aikuistenkin juhliin ja luovuutta kannattaa käyttää.

4. Juhla-asut voi monesti ostaa käytettynä, olen itse löytänyt kirpputoreilta todella laadukkaita juhlamekkoja. Kirpputoreilta voi löytää myös ideoita koristeluun tai mihin tahansa muuhun.

5. Älä tee määräänsä enempää syötävää. Toki kenelläkään ei ole hyvä olla nälkä juhlien jälkeen, mutta liika ruoka menee myös helposti hukkaan.

6. Yritä löytää juhliin ohjelmaa oman tuttavapiirin kautta, tunnetko esimerkiksi lahjakkaita muusikoita, runonlausujia, koomikkoja tms.? Luo tästä myös toive kutsuun, jokainen joka haluaa keksiä omaa ohjelmaa voi sen tehdä, ja sekin voi olla yksi lahja.

7. Käytä koristeluun vaikkapa vanhoja lakanoita ja maalaa niihin jotain kivaa.

8. Järjestäkää kimppakyytejä jotta juhlapaikalle tulo ei olisi kenellekään liian kallista.

9. Mieti persoonallinen paikka juhlille. Harkitse esimerkiksi metsässä tai uimarannalla pidettäviä juhlia, silloin juhlapaikan vuokraan ei mene rahaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti